۴/۰۸/۱۳۹۵

شاخه‌گلی در برابر استبداد و تروریسم!



 «علی فرزات» تروریست نبود. کارتونیست بود. تنها سلاحی که داشت قلم تند و تیزش بود که در نقد دولتمردان از آن استفاده می‌کرد. دقیقا همان سلاحی که دیکتاتورها را بیش از هر اسلحه دیگری به وحشت می‌اندازد. به همین دلیل بود که ۵ سال پیش، یعنی در روزهای نخستین انقلاب سوریه که هنوز نه خبری از داعش بود و نه از جنگ مسلحانه، یک روز توسط ماموران امنیتی بشار اسد ربوده شد. او را به شدت کتک زدند، دست‌اش را شکستند و انگشتان‌اش را خورد کردند.

فرزات اولین قربانی سرکوب وحشیانه معترضان سوری نبود. پیش از او شهروندان درعا و حمص مورد حمله قرار گرفته بودند و همان زمان (تابستان ۹۰) سازمان‌های مدافع حقوق بشر و سازمان ملل شمار کشته‌شدگان را بین ۲۲۰۰ و ۳۵۰۰ نفر تخمین زدند. (+) کشته شدگانی تماما غیرنظامی که هیچ یک دست به اسلحه نبرده بودند. سازمان عفو بین‌الملل هشتم شهریورماه ۹۰ با انتشار گزارشی اعلام کرد دست کم ۸۸تن از کسانی که در رابطه با ناآرامی‌های ماه‌های اخیر دستگیر شده‌اند، در زندان جان باخته‌اند. دست‌کم ۵۲ تن از این افراد پیش از مرگ به شدت شکنجه شده‌اند. در یک مورد، حتی آلت تناسلی نوجوان سیزده‌ساله‌ای را قطع کرده‌اند. سرانجام سرکوب‌های وحشیانه اسد و بی‌عملی مجامع بین‌المللی انقلابیون سوری را به ستوه آورد. معترضان هم دست به اسلحه بردند و شد آنچه که می‌دانیم. با این حال، علی فرزات همچنان همان سلاح قدیمی خود را حفظ کرد.

حالا دیگر انتقادات تند و تیز از کشورهای بیگانه‌ای که از اسد دفاع می‌کنند (روسیه و ایران) به پای ثابت موضوعات مورد علاقه علی فرزات بدل شده است. با این حال، نه تهاجم نظامی کشورهای خارجی، نه تروریست‌های داعش و النصره، هیچ کدام نتوانسته‌اند گوهر نخستین انقلاب سوریه را در آثار فرزات مخدوش کنند. عشق به زندگی و برتری مهربانی بر جنگ، همچنان شاخص‌ترین تم‌های آثار علی فرزات به شما می‌روند که نمونه‌اش را در تصویر بالا می‌بینیم. در این تصویر، فرزات به خوبی نشان می‌دهد که تروریسم و دیکتاتوری چطور مکمل و در خدمت یکدیگر هستند.

علی فرزات در سال ۲۰۱۱ برنده جایزه حقوق بشری «ساخاروف» از اتحادیه اروپا شد. (همان جایزه‌ای که بعدا به نسرین ستوده و جعفر پناهی هم تعلق گرفت) او همچنان یکی از نمادهای شاخصی است که کمک می‌کند تا از یاد نبریم که انقلاب مردمی سوریه، در پاسخ به دیکتاتوری و جنایت خاندان اسد شکل گرفت و همزمان علیه بنیادگرایی و تروریسم نیز در حال مبارزه است.


کانال تلگرام «مجمع دیوانگان»: https://telegram.me/divanesara

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر